تورج همتی

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل محیط‌ زیست خراسان رضوی گفت: کشورما در 10 سال اخیر معادل با قاره اروپا، کربن تولید کرده است که این مسئله نگران کننده است.

تورج همتی در نشست تخصصی تغییر اقلیم منابع آب و امنیت غذایی» که در سالن شورای

دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در بحث‌های انرژی که کمتر به آن پرداخته شده است اگر یک روند ده ساله از ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ را بررسی کنیم به طور متوسط میزان انتشار کربن در کشورمان از ۶۰۰ میلیون تن در سال ۲۰۱۰، به ۷۰۰ میلیون تن در حال حاضر رسیده یعنی این روند هر دو سال حدودا ده میلیون افزایش یافته است. کشورما معادل با قاره اروپا، کربن تولید کرده است که این مسئله نگران کننده است.

35 درصد کاهش بارندگی در سال خواهیم داشت

وی با اشاره به اینکه آمارها و بررسی‌ها نشان می‎‌دهد که در بحث تغییرات اقلیمی، جهان سوم به کندی در حال بیدار شدن است»، ادامه داد: طبق گزارشات در خاورمیانه تا پایان قرن حاضر حدودا چهار درجه افزایش دما و ۲.۶ دهم کاهش دما خواهیم داشت که این چهار درجه افزایش دما در کشورما به مراتب دشوارتر است. همچنین حدود 35 درصد کاهش بارندگی در سال خواهیم داشت.

مدیرکل محیط ‌زیست خراسان رضوی بیان کرد: این مطالب نشان دهنده شدید بودن تغییرات اقلیمی در کشور ایران هست، در برخی از مباحث مانند محیط زیست، کشاورزی، صنعت، حمل‌ونقل و. باید بررسی شود که چه اقداماتی انجام شده است. ما باید روی ظرفیت‌های اقلیمی خود کار کنیم، یکی از دلایل چالش‌هایی که در این زمینه داریم به مسائل فرهنگی ما باز می‌گردد. طبیعتا ما یک کشور مصرف کننده در همه حوزه‌ها هستیم و هیچ مدیریتی در زمینه‌های مختلف مصرفی به کار نبرده‌ایم که این موارد شامل مصرف آب هم می‌شوند.

وی افزود: بحث دیگر تحریم‌ها هستند، واقعیت این است که تحریم‌ها همه برنامه‌ها و افکار ما را تحت‌الشعاع قرار داده و به نوعی در برخی از مشکلات تاثیر دارد. اقتصاد ما مبتنی بر اقتصاد نفتی و تک محصولی است و اینکه ما مدیریت مصرفی نداریم هم بر این عامل موثر است.

همتی تشریح کرد: کمبود آب مشکل دیگری است که  در این جلسه بسیار مورد بحث قرار گرفت. یکی از عواملی که این کمبود را تحت تاثیر قرار می دهد، استفاده نادرست از آب در کشاورزی و کاشت محصولات نادرست است. ما متاسفانه اطلاعات دقیقی نداریم و برای برنامه‌ریزی درست نیازمندیم تا داده‌های آماری دقیق تری داشته باشیم.

وی گفت: یکی از مشکلات دیگر ما نگاه بخشی‌نگری است، به این معنا که هر سازمانی به دنبال یک مدیریت عام و یکپارچه نیست. از همه بدتر قوانینی که ما در کشور داریم بازدارنده هستند، یعنی شفافیت قانونی نداریم. قوانین باید واقع گرایانه باشند و مارا به اهدافمان نزدیک کنند. ما باید متناسب با شرایط و واقعیت‌هایی که در جامعه داریم قوانین را تنظیم کنیم.

چین برای گردوغبارهایی که وارد این کشور می‌شود غرامت می‌گیرد

مدیرکل

اداره محیط ‌زیست خراسان رضوی، تشریح کرد: چندماه در سال ما از کشورهای همسایه مانند افغانستان و پاکستان تاثیرپذیر هستیم و گرد و غبار در کشور به شدت افزایش می‌یابد، جالب اینجاست که کشوری مانند چین در مقابل گردوغبارهایی که وارد این کشور می‌شود غرامت می‌گیرد، براساس این شرایط تولید شده کار اقتصادی انجام می‌دهد، باید اقداماتی جهت اصلاح و سازگاری داشته باشیم.

وی افزود: یکی از مشکلاتی که ما در خراسان با آن درگیر هستیم این است که یک شاخص اقتصادی را تعریف نکرده‌ایم تا متناسب با تغییرات اقلیمی باشد، اگر شاخص‌های اقتصادی را تعریف کنیم می‌توانیم در پیش‌گیری از جمعیت و مهاجرت برنامه‌ریزی‌های درستی داشته باشیم.

همتی اظهار کرد: دولت مرکزی را باید بیدار کنیم تا بودجه اختصاصی خاصی را برای این مشکلات در نظر بگیرد. ما بر روی انرژی‌هایی که در اختیار داریم خوب کار نکرده‌ایم، بزرگترین مزرعه بادی و نیروگاه خورشیدی را داریم که نیازمند استفاده صحیح هستند.

ساختمان صنعت


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها