پنجمین جلسه ت‌گذاری چهارمین همایش ملی ساختمان پایدار، مصرف بهینه انرژی» عصر دیروز دوشنبه ۱۳ آبان در ساختمان معاونت شهرسازی و معماری شهرداری برگزار شد.

در این جلسه مهدی صالحی مدیر کل معماری و ساختمان معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران، شهرام دلفانی مدیر بخش تاسیسات مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی،تهران، مرجان میری سرپرست کنترل و ارتقای کیفیت ساخت و ساز و امور مهندسان و جمعی از تولیدکنندگان صنعت تاسیسات برقی و تهویه مطبوع حضور یافتند.

جامعه مهندسی کشور با مسائل حوزه تاسیسات آشنا نیستند

به گزارش

صما» مدیر بخش تاسیسات

مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در این جلسه با بیان اینکه رویکرد ما در برگزاری چهارمین همایش ملی ساختمان پایدار، مصرف بهینه انرژی این است که برای اولین بار برگزاری همایش را به دست متخصصان به خصوص متخصصان حوزه تاسیسات بسپاریم، گفت: در حال حاضر با توجه به نیازهای موجود در جامعه، مشکلاتی در زمینه صنعت تاسیسات وجود دارد.

شهرام دلفانی در ادامه تصریح کرد: در حوزه تاسیسات، جامعه مهندسی کشور با بسیاری از مسائل آشنا نیستند و یا به غلط مواردی در این زمینه جاافتاده است که فعالان حوزه تاسیسات می توانند این مسائل را به درستی تبیین و تشریح کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه برگزاری دو پنل تخصصی در بخش تاسیسات در این همایش، ماحصل رایزنی با انجمن تاسیسات است، گفت: امروز باید مهندسان ما واقعیت ها و دانش و فن لازم در این حوزه را به خوبی بشناسند.

دلفانی با بیان اینکه در جامعه ما دانش تاسیسات بسیار اندک است، تاکید کرد: باید مباحث انرژی به شکل ارزش دنبال شود نه اام و از آنجایی که تاسیسات مهمترین بخش ساختمان است، باید استفاده از مصالح باکیفیت در این بخش اامی شود.

وی همچنین با بیان اینکه واردات بدون دقت به کیفیت کالاهای وارداتی موجب شده است که تولیدکنندگان داخلی ضربه بخورند، گفت: همان طور که بخش خصوصی از دولت توقعاتی دارد، دولت نیز از بخش خصوصی و جامعه فنی کشور انتظاراتی دارد و لازم است که در این بخش بهتر عمل کنیم.

افزایش دانش اجتماعی، ماموریت انجمن های صنفی است

در ادامه این جلسه مدیر کل معماری و ساختمان معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران نیز با اشاره به اهداف انجمن های صنفی بیان کرد: هرچند انجمن ها با رویکرد صنفی در کشور شکل می گیرند اما در کنار آن، اطلاع رسانی و افزایش دانش اجتماعی را جزو ماموریت خود می دانند.

مهدی صالحی تصریح کرد: هدف از برگزاری چهارمین همایش ملی ساختمان پایدار، مصرف بهینه انرژی، صرفا برگزاری همایش نیست؛ بلکه هدف ما تعامل با جامعه ای است که ما مسئولان هیچ گاه به سراغ آنها نرفته ایم.

وی ادامه داد: ما کار خود را انجام می دهیم و بخش خصوصی نیز کار خود را می کنند. اما ما می خواهیم از طریق این همایش به هم افزایی برای حل چالش های شهرها و کشورمان برسیم.

صنعت تهویه مطبوع گرفتار رانت است

در ادامه این جلسه مهدی نیا از گروه اطلس ساراوان با بیان اینکه کشور ایران یکی از پرمصرف ترین کشورها در بخش انرژی است، گفت: در کشور ما تمامی منابع شامل آب، برق، گاز، زمین و محیط زیست برای تامین سرمایش و یا گرمایش ساختمان ها هدر می رود و محیط زیست ما در بدترین شرایط قرار دارد.

وی با انتقاد از اینکه صنعت تهویه مطبوع در کشور گرفتار رانت شده است؛ افزود: اجناس فاقد کیفیت و ضایعات دنیا با حمایت دولت وارد کشور می شود و این واردات بی رویه کمر تولید کنندگان سیستم تهویه را شکسته است که دولت باید جلوی واردات بی رویه را بگیرد.

این فعال بخش خصوصی تاکید کرد: درصورت عملکرد صحیح در این حوزه، امکان اشتغال زایی و صادرات بسیاری در بخش سیستم های برودتی وجود دارد.

وی یادآور شد: مسیر تولید سیستم تهویه مطبوع اشتباه است، چرا که مصرف انرژی در محصولات تولیدی نرم پایینی ندارد.

نهادهای حاکمیتی اطلاعات جامعتری را به تولیدکنندگان بدهند

در ادامه، قارئی از شرکت سوپرپایپ اینترنشنال نیز در این جلسه با بیان اینکه شهرداری باید بازوی کمکی تولیدکنندگان باشد، بر وم ارائه مباحث تخصصی و توجه ویژه به بحث آب در این همایش تاکید کرد.

وی ادامه داد: باید گروه های مخاطبان این همایش به صورت مشخص تر و دقیقتر معین شوند.

قارئی افزود: انتظار ما به عنوان تولیدکننده این است که نهادهای حاکمیتی مثل مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و شهرداری اطلاعات جامعتری را به ما بدهند که بتوانیم جهت گیری درستی در حوزه فعالیت خود داشته باشیم.

شهرداری و نظام مهندسی، رتبه‌بندی انرژی ساختمان‌ها را اجرایی کنند

همچنین سیف‌الهی از شرکت گرم ایران در این جلسه با بیان اینکه شهرداری باید درخصوص بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها و گریدبندی ساختمان ها از نظر مصرف انرژی جدیت بیشتری اعمال کند، گفت: انبوه سازان و سازندگان هیچ تمایلی برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان ها ندارند.

وی در خصوص دلیل این امر گفت: از آنجایی که سازندگان یک ساختمان، استفاده کننده از آن ساختمان نیستند، بنابراین فقط به دنبال صرف هزینه های کمتر در تولید ساختمان ها هستند و در بکارگیری مصالح کم مصرف اهتمام نمی ورزند.

این تولیدکننده افزود: در کشورهای دیگر میزان مصرف انرژی ساختمان را مشخص می کنند و آنها را از نظر میزان مصرف انرژی امتیازبندی می کنند و گرید انرژی یک ساختمان در قیمت آن موثر است.

وی افزود: این روند باعث می شود که سازندگان تشویق به بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان شوند و به دنبال شرکت هایی بروند که محصولات باکیفیت ارائه می دهند و به این ترتیب ساختمان سازی ما دانش بنیان می شود.

سیف‌الهی تاکید کرد: شهرداری باید با همکاری سازمان نظام مهندسی، گرید انرژی و ممیزی آن را در ساختمان ها باید پیگیری کند.

وم هوشمندسازی سیستم های تاسیساتی

همچنین در این جلسه مراغه ای از شرکت برونتاب انرژی گفت: یکی از نکات مغفول در ایران بحث هوشمندسازی موتورخانه ها، چیلرها، سیستم های گرمایشی و سرمایشی است.

وی افزود: در نتیجه هوشمند نبودن سیستم های تاسیساتی مصرف بی رویه انرژی در ساختمان ها را شاهد هستیم و در ساختمان های دولتی حتی درغیر از ساعات کاری مصرف انرژی زیادی اتفاق می افتد.

خلا قانونی در بخش سیستم‌های تاسیساتی

صفری از شرکت شوفاژ کار نیز در این نشست گفت: بیشترین سهم از مصرف انرژی در ساختمان ها مربوط به مصرف گاز است.

وی افزود: برای صرفه جویی در مصرف انرژی ساختمان ها، باید تمرکز ت گزاری به این سمت باشد که راندمان ها را افزایش دهیم و صرفه جویی را افزایش دهیم.

صفری با بیان اینکه اصلی ترین بحث در این زمینه موضوع قانون گذاری است، گفت: متاسفانه حوزه سیستم های تاسیساتی ساختمان ها فاقد قانون گذاری است و سازندگان به سلیقه و اختیار خود اقدام به انتخاب سیستم گرمایشی و یا سیستم های تاسیساتی دیگر در ساختمان می کنند.

وی افزود: زودفروش رفتن واحدهای مسی و صرفه اقتصادی مهمترین مسئله از دید سازندگان است و همین مسائل باعث می‌شود که توجهی به بحث انرژی در ساختمان ها نشود.

صفری با بیان اینکه مصرف انرژی در کشور فاصله زیادی با کشورهای توسعه یافته دارد، گفت: اخیرا بر اساس قانونی مم کرده اند که پکیج‌ها در پشت بام‌ها و در فضای سرد نصب شود که این اقدام اشتباهی است و مصرف انرژی را بالا می برد.

وی ادامه داد: نهاد متولی جلوگیری از فعالیت افراد غیرمتخصص در بخش ساخت و ساز باید مشخص شود. همچنین قبل از اینکه معماران نقشه ساختمان‌ها را نهایی کنند؛ ساختمان باید تاییدیه تاسیساتی خود را دریافت کرده باشد.

این فعال بخش خصوصی در‌عین حال تاکید کرد: باید جلوی تولید کالاهای غیراستاندارد در کشور گرفته شود.

وی افزود: این همایش باید کمک کند تا انتخاب کنندگان سیستم‌های تاسیساتی ساختمان ها، سازندگان نباشند و در این صورت می‌توانیم از شرایط کنونی خارج شویم.

توجه به بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌های موجود

مظفری فرد از شرکت شوکت نیز در این جلسه گفت: باید بحث انرژی های تجدیدپذیر در این همایش به صورت جدی‌تر مطرح و بررسی شود.

وی با بیان اینکه در این همایش هدف بیشتر ساختمان هایی بوده که از این پس قرار است ساخته شود، افزود: باید چشم اندازی به بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان های موجود نیز داشته باشیم.

شهرداری از تولید داخلی حمایت کند

صدوقی از شرکت کلار نیز در این جلسه تصریح کرد: انتظار می رود که شهرداری از تولید داخلی حمایت کند و مشوق هایی را برای سازندگانی در نظر بگیرد که در پروژه های خود از کالاهای ایرانی استفاده می کنند.

وی افزود: سال 97 سال حمایت از کالای ایرانی بود و سال 98 نیز به نام رونق تولید ملی نام‌گذاری شده است و جا دارد که موضوع تولید داخلی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

لابی گری در بخش سیستم‌های تاسیساتی

در ادامه این جلسه زنجانی از شرکت شفیع سازه شرق نیز بر وم هوشمندسازی سیستم های تاسیساتی ساختمان ها تاکید کرد و گفت: امروز یکی از معضلات ما این است که مهندسان ناظر با

سیستم های چگالشی آشنا نیستند و از کاربرد آنها در پروژه های خود احساس هراس می کنند.

وی افزود: این در حالی است که ما با نصب این سیستم در یک پروژه در زعفرانیه شاهد بودیم که قبض گاز این ساختمان از 6 میلیون تومان به یک میلیون و 800 هزار تومان کاهش پیدا کرد.

وی با بیان اینکه سیستم های چگالشی به راحتی می تواند با سیستم های خورشیدی مچ شود، افغزود: این مزیت باعث می شود که مصرف گاز در ساختمان کاهش پیدا کند.

وی با انتقاد از وجود لابی گری در بخش

سیستم های تاسیساتی یادآور شد: اگر هزینه سازندگان کاهش پیدا کند، استقبال از دیگ چگالشی در ساخت و سازها افزایش می یابد.

قاعده هرم مصرف انرژی در ساختمان، معماری است

منفرد از شرکت طراحان پایا سازه سپید نیز در این جلسه گفت: باید ساختمان را به عنوان یک کالای مصرف کننده انرژی ببینیم و بپذیریم که این کالا نیز به صورت یکپارچه انرژی مصرف می کند.

وی با بیان اینکه قاعده هرم مصرف انرژی در ساختمان، معماری آن ساختمان شامل فرم، جهت، جنس پوسته و نمای ساختمان است، گفت: این همایش می تواند نگاه جدیدی به مقوله مبحث 19

مقررات ملی داشته باشد.

منفرد با انتقاد از غفلت از توجه به بحث بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان‌ها در طی سال های اخیر گفت: در پیش‌نویس مبحث 19 نکات جدیدی در بحث انرژی مطرح شده که باید در این همایش به آنها پرداخته شود و به مهندسان توضیحات بیشتری درباره آن داده شود.

وی پیشنهاد کرد: فراخوانی داده شود تا سازندگان پروژه های موفق و کسانی که در زمینه ساخت ساختمان‌های با کیفیت تجارب موفقی داشته اند، بتوانند پروژه های خود را معرفی کنند.

 

 
گفتنی است؛ چهارمین همایش ملی ساختمان پایدار، مصرف بهینه انرژی» در تاریخ 4 الی 6 آذرماه 98 با همکاری شهرداری تهران و مجتمع رسانه ای راه و ساختمان در بوستان گفتگو در تهران برگزار می شود.
 

ساختمان صنعت

 

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها